Ce este airsoft-ul?

Esti nou?!Prezinta-te.Asigura-te inainte de orice post sa fii prezentat la aceasta sectiune ,si sa citesti cu atentie si tips-urile pt un joc corect.
Post Reply
User avatar
WAR64
Site Admin
Posts: 1963
Joined: 11 Nov 2011 23:43
Location: Oradea
Contact:

Ce este airsoft-ul?

Post by WAR64 » 18 Nov 2011 12:24

Airsoft-ul este o activitate de recreere, un sport, care folosește replici are armelor reale, care trag cu bile de plastic numite BB-uri. Replicile sunt utilizate la jocul de airsoft, că modele pentru colecționari, pentru simularea activităților militare reale (MilSim) sau chiar folosite de armată sau forțele de poliție pentru antrenament.

Armele se impart in 3 categori ca mod de functionare: arc, gaz, co2. Conform legislatiei in viguare, in Romania, armele airsoft si paintball nu intra sub incidenta legii 295/2004 - "Legea Armelor si Munitiilor"; astfel detinerea si folosirea nu necesita autorizatie sau permis. Armele nu se pot comercializa minorilor.

O diferență majoră între replicile de airsoft și puștile cu aer comprimat este că replicile de airsoft folosesc că proiectile bile de plastic de 6 sau 8 milimetri care au o viteză de sub 180 de metri pe secundă, care sunt considerate sigure într-un mediu controlat cu echipament de protecție corespunzător.

Puștile cu aer comprimat folosesc bile de metal sau de aliaje care sunt mult mai grele și care sunt propulsate la aceași viteză sau chiar mai mare, având o energie mult mai mare decât replicile de airsoft, făcându-le astfel nesigure pentru activitatea de airsoft.

Un alt factor important este că replicile de airsoft au un sistem de "hop-up" care creează un efect Magnus asupra unei bile ceea ce îi da o portanță mult mai bună, crescandu-i raza de acțiune și precizia. Acest efect este necesar datorită bilelor de plastic care în mod contrar ar zbura în mod necontrolabil.

Jocurile de airsoft variază foarte mult în scenariu și modul de aplicare depinzând de locație, de numărul participanților și de posibilitățile economice, dar în general variază de la jocuri mici tip skirmish, la simulări militare complexe până la reconstituiri istorice. La aceste evenimente jucătorii deseori asezonează replicile de airsoft cu echipament real și tactici militare similare sau identice cu cele folosite de forțele armate.

ISTORIC :

Airsoftul a fost dezvoltat in Japonia la inceputul anilor 1960, unde acesul la armele de foc a devenit restrictiv. Oamenii cautau o alternativa legala de a isi satisface pasiunea pentru arme si razboi si astfel s-au nascut primele replici ale armelor de foc care la inceput nu erau functionale. Sistemul de gearbox care facea replica sa functioneze a fost inventat de americani si preluat la sfarsitul anului 1970 de catre japonezi care l-au incorporat in propriile lor modele false de arme. Fabricantii au pus un mare accent pe replicarea cat mai exacta a design-ului armelor de foc avand grija ca aceste jucarii sa nu poata fi vreodata modificate pentru a trage cartuse reale.

Video :

Microideal Computers Oradea

-Calculatoare -Componente -Monitoare -Console - Articole Gaming -Service IT

Calea Aradului 105/a langa Imprimeria de Vest
Telefon : 0259 471 777 ; http://www.youpc.ro

http://www.vanzarioradea.ro

Post Reply