Intretinere, curatare, depozitare replica pe arc.

Modalitati de intretinere pt o functionare optima.
Post Reply
User avatar
achmed
Posts: 132
Joined: 23 Nov 2011 11:05
Location: Oradea
Contact:

Intretinere, curatare, depozitare replica pe arc.

Post by achmed » 01 Dec 2011 15:44

Cand vine vorba de intretinere, faptul ca e o replica si nu o arma, nu conteaza. Eu am o replica pe arc, si am sa vorbesc despre asa ceva. Las tema intretinerii unei replici electrice celor care au.
Eu recomand foarte serios curatarea replicii dupa fiecare joc. Un spray cu silicon (de preferinta antistatic- se pot face rost de la croitorii din cele foarte bune), o vergea, o carpa, o perie fina si o bucatica de pasla sunt arhisuficiente. Era sa uit uleiul tehnic.
Replica se curata la temperatura camerei dupa ce s-a verificat si sters eventualul condens (acum iarna e cu atat mai recomandat).
Eu pulverizez silicon din belsug pe teava, in cutia mecanismelor, in incarcator. Daca replica se demonteaza usor, e recomandat sa fie turnat ulei tehnic in pistonul arcului si pe mecanismele tragaciului. Atentie foarte mare la praf, iarba sau alte obiecte straine patrunse in replica si pe teava.
Pe vergea se prinde bucatica de pasla pulverizata cu silicon (nu ulei, nu alte substante care se depun pe teava si atrag praful). Se introduce pe gura tevii si se impinge usor pentru a se evita blocarea/deteriorarea tevii (se intampla la arme adevarate cu teava de otel ghintuita , nici replicile de airsoft nu fac exceptie). Dupa cateva miscari de dute vino se scoate si se verifica cu privirea daca au ramas impuritati pe teava. La nevoie se repeta.
Daca trece o perioada mai mare in care nu mergi la joc ar fi bine ca inaintea partidei sa cureti din nou replica, asa de intretinere.
Depozitarea replicii o fac in cutia originala in care am primit-o in loc uscat ferit de inghet. De ce ferit de inghet? Pentru ca guma de hop-up se rigidizeaza la frig, la fel si anumite componente de plastic din gearbox. Daca ai gearbox full-metal esti norocos, insa si in cazul asta trebuie atentie la uleiul de ungere a gearboxului care se poate ingrosa. A trage de temperaturi scazute e un risc de a-ti distruge guma de hop-up sau gearboxul. Gumele de silicon sunt cele mai recomandate caci au rezistenta la frig crescuta, insa pentru cei care au replici cu guma de cauciuc frigul e un adversar neplacut.
Poate veti spune ca bat campii dar mie mi-a intrat in sange curatenia fata de arma, mai apoi fata de replica. Am grija de ea, ii lungesc viata pentru ca ea sa aiba grija pe viitor de mine. Suna freaky dar e bine sa gandesti asa.

User avatar
WAR64
Site Admin
Posts: 1963
Joined: 11 Nov 2011 23:43
Location: Oradea
Contact:

Re: Intretinere, curatare, depozitare replica pe arc.

Post by WAR64 » 01 Dec 2011 15:48

Post foarte util ,multumim l-am facut sticky.
Microideal Computers Oradea

-Calculatoare -Componente -Monitoare -Console - Articole Gaming -Service IT

Calea Aradului 105/a langa Imprimeria de Vest
Telefon : 0259 471 777 ; http://www.youpc.ro

http://www.vanzarioradea.ro

Post Reply